Flytekonferansen er relevant for alle som interesserer seg for- eller jobber med drukningsforebygging. Her møtes representanter fra kommuner, frivillighet, akademia, lokalpolitikere og næringsliv for å sparre og lære mer om drukningsforebygging.

Den årlige Flytekonferanen arrangeres 24.-25. januar 2024, på RS Noatun i Horten. Årets konferanse arrangeres i den nye konferansehallen på RS Noatun. I tillegg til et spennende og variert program og workshop blir det også mingling, nettverksbygging og en trivelig festmiddag med underholdning. Konferansen starter med registrering mellom 10.00 og 11.50, og lunsj i restaurant Njord på RS Noatun mellom 11.00 og 11.50. Programmet starter 12.00. På kvelden 24. januar arrangerer vi en flott festmiddag på restaurant Njord der det blir servert en nydelig tre retters middag med underholdning.

Den første dagen blir det felles program, og den andre dagen blir det et parallelt løp med to spor, et for svømmeopplæring og vannkompetanse og et for vanntrygge kommuner.

I pausene kan du besøke utstillere, ta en kaffe og mingle og skaffe deg nye bekjentskaper.

Se programmet

Påmelding

Flytekonferansen er et viktig samlingspunkt for alle aktører som er engasjert i drukningsforebygging i Norge. Her møtes frivillige organisasjoner, kommuner og nasjonale myndigheter, akademia og næringsliv møtes for faglig påfyll, gode diskusjoner og knytte nye kontakter.

Påmeldingsfrist: 15. januar.

Meld deg på!

Priser

Full konferanse med to overnattinger: 5610kr

Full konferanse med en overnatting: 3800kr

Full konferanse uten overnatting: 1500kr

Krasjkurs i selvberging og livredning i uvær: 500kr

Her er noen av årets temaer

Nullvisjon og handlingsplan

I august vedtok Regjeringen en nullvisjon for drukning, og arbeidet med en nasjonal handlingsplan er i gang. Regjeringen er invitert til å gi en statusrapport, og det blir selvsagt mulighet for å gi innspill til handlingsplanen. Jonathon Passmore fra Verdens Helseorganisasjon kommer for å snakke om WHOs drukningsforebyggende arbeid og hva som skjer internasjonalt. Vi får også høre om Sveriges nye handlingsplan for drukningsforebygging.  

Nullvisjon og handlingsplan

Svømmeopplæring og vannkompetanse

I Finland står det langt bedre til med svømmeferdighetene enn i Norge. Hvordan oppnår Finland 72% svømmedyktighet blant tiåringer? Riitta Vienola fra det finske livredningsselskapet kommer for å fortelle oss om hvordan Finland har arbeidet med å få vannsikkerhet inn i læreplanen i grunnskolen.

Utendørs bading har blitt en populær aktivitet i Norge også i de kaledere månedene i de senere årene. Hva skjer egentlig med kroppen og hodet når vi utsettes for kaldt vann? Det skal forsker Jørgen Melau fortelle oss om.

Svømmeopplæring og vannkompetanse

Sikkerhet i kommuner og kystområder

Drukning skjer i kommunene. I dag mangler det mangler regelverk for hvordan kommunene skal jobbe med drukningsforebygging. Flyte jobber blant annet med å «vannsikre kommuner». Under Flytekonferansen 2024 får vi møte kommuner som jobber forebyggende på ulike områder som svømmeopplæring i grunnskolen, sikring av badeplasser, informasjonsarbeid til befolkningen og mer.

Sikkerhet i kommuner og kystområder

Få nyhetsbrev fra Flyte

Tusen takk for at du meldte deg på Flytes nyhetsbvev

Hei,

Tusen takk for at du har meldt deg på Flytes nyhetsbrev! I nyhetsbrevet får du blant annet mer informasjon om Flytekonferansen 2024, og andre aktiviteter og nyheter fra Flyte. 

 

Vennlig hilsen

Flyte - Sammen mot drukning

Vis skjema igjen

(error)

(error)

(error)
* Obligatorisk felt

Spørsmål og svar

Flytekonferansen 2024 holdes på RS Noatun, som er Redningsselskapets kurs- og konferansesenter. RS Noatun ligger på Langrunn rett utenfor Horten sentrum. RS Noatun har en stor multihall med plass til 300 personer som blir hovedsal i 2024. I tillegg blir det parallellsesjoner i Valhall, der konferansen ble holdt i 2023. RS Noatun har også en rekke møterom, restaurant og 50 hotellrom. Les mer her

Flytekonferansen 2024 er åpen for alle som er engasjert i drukningsforebygging i Norge. Konferansen skal være en årlig møteplass for organisasjoner, akademia, myndigheter, kommuner, skoler, næringsliv og andre engasjerte aktører. Her skal vi dele kunnskap og erfaringer, og være sammen mot drukning. Vi ses! 

Vi kommer tilbake med informasjon om hvilke konferansepakker som blir tilgjengelig for Flytekonferansen 2024. 

Konferansepakke med overnatting:

 • To konferansedager fullpakket med interessant og spennende innhold
 • Overnatting i enkeltrom, inkludert frokost, på RS Noatun, RS Thon Horten eller Gran Hotel Åsgårdstrand, samt skyss mellom RS Noatun og Thon/Grand om du bor der
 • Lunsjbuffet i restaurant Njord på RS Noatun begge dager
 • Treretters festmiddag onsdag kveld, med underholdning
 • Pausestasjon med kaffe, te og vann hele dagen
 • Frukt, nøtter og snacks fra morgenen
 • Ettermiddagspause med servering

Konferansepakke uten overnatting:

 • To konferansedager fullpakket med interessant og spennende innhold
 • Lunsjbuffet i restaurant Njord på RS Noatun begge dager
 • Treretters festmiddag onsdag kveld, med underholdning
 • Pausestasjon med kaffe, te og vann hele dagen
 • Frukt, nøtter og snacks fra morgenen
 • Ettermiddagspause med servering

Bindingen er bindende, men fram til 5. januar får du refundert 50 % av billettkostnaden. Ta kontakt med Flyte på post@flyte.no om du har spørsmål om avbestilling.

MED FLY
Fra Torp Lufthavn Sandefjord er det rundt 30 minutter med bil/taxi til RS Noatun. Du kan også ta tog fra Torp til Skoppum stasjon, som ligger sju minutter med bil/taxi fra RS Noatun.

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen kan du ta toget direkte til Skoppum stasjon, som ligger sju minutter med bil/taxi fra RS Noatun.

MED TOG
Skoppum er nærmeste togstasjon, og ligger sju minutter med bil/taxi fra RS Noatun. Sørgående tog fra Lillehammer via Oslo og nordgående tog fra Skien stopper på stasjonen. Sjekk Vy for avgangstider.

TAXI
Vi anbefaler at du laster ned appen Taxifix, og bestiller gjennom den om du trenger taxi. Alternativt kan du ringe Vestfold Taxi (tlf 33 42 02 00) eller Horten Taxi (tlf 33 08 38 00). 

MED BIL
RS Noatun ligger rundt 75 minutters kjøring fra Oslo sentrum. Følg E6 til Undrumsdal, der du tar inn på Riksvei 19 ved Undrumsdal. Etter 6,7 kilometer tar du av til Langgrunnveien 34. Se etter skilt med RS Noatun.  

RS Noatun har godt med parkeringsplasser, og parkering er gratis. Det er lademuligheter for elbil.

Da tar du kontakt med oss ved å sende en e-post til post@flyte.no, så hjelper vi gjerne til.