CroppedImage

Flytekonferansen er Norges viktigste møteplass for alle som jobber med drukningsforebygging og vanntrygghet. Her møtes eksperter og fagfolk fra inn- og utland, frivillige organisasjoner, akademia, myndigheter og beslutningstakere for å dele kunnskap og diskutere strategier for å redde liv.

Konferansen er en unik mulighet til å bygge nettverk, samarbeide og lære av hverandre. Gjennom foredrag, workshops og praktiske demonstrasjoner får du innsikt i ny forskning og best practice, samtidig som du får prøve ut metoder og verktøy. Du kan se nærmere på årets program nedenfor, og planlegge for ditt besøk neste år.

Flytekonferansen 2026 arrangeres på RS Noatun i Horten fra 4. - 5. februar 2026. 

Meld deg på!

Kort om programmet

Dag 1: 5. februar

  • Formiddag: Forskjellige kurs og forumer
  • Lunsj: Kl. 12.00–13.00
  • Konferanseåpning: Kl. 13.00. Fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss åpner konferansen.
  • Internasjonale foredragsholdere: Temaet er drukningsforebyggende arbeid globalt, i Europa og i Norge, med fokus på nullvisjon og handlingsplaner.
  • Festmiddag på kvelden.

Dag 2: 6. februar

  • Meld deg på morgenbad i sjøen, etterfulgt av varm badstue.
  • Konferanse del 1: Kl. 09.00–12.00
  • Lunsj: Kl. 11.30
  • Konferanse del 2: Kl. 12.30–15.00

Vi organiserer transport fra RS Noatun til Skoppum stasjon rett etter konferanseslutt.

Meld deg på

Hva kan du forvente?

Vi gleder oss til å presentere årets temaer:

  1. Drukningsforebygging i Europa og verden
    Få innnsikt i den første globale statusrapporten om drukningsforebygging.

  2. Dansk prosjekt om havnesikring
    Et interessant prosjekt fra Danmark fokuserer på sikring av havner, spesielt drukning fra kai og brygger i urbane miljøer.

  3. Nullvisjon og handlingsplaner
    Sjøfartsdirektoratet presenterer sin nye handlingsplan for sjøsikkerhet, og status på regjeringens arbeid med nullvisjonen.

  4. Svømmeopplæring i skolen i Norge og Norden
    Resultater fra svømmedyktighetstester både inne og ute, med nordisk sammenligning.

  5. Vannkompetanse i barnehagen
    Vannkompetanse som en viktig byggesten for forebygging av ulykker.

  6. Ulykker og fritidsaktiviteter
    Få innsikt i sammenhengen mellom fritidsaktiviteter og ulykker.

Se hele programmet
4marianneness.

Åpningstaler

Fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss

Fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss kommer for å innlede Flytekonferansen 2025. I tillegg kan vi by på et rikt utvalg foredragsholdere fra inn og utland.

tor-oyvind-konferansier

Konferansier

Tor Øyvind Skeiseid

Foredragsholdere

justin_scarr.

Justin Scarr

International Lifesaving Federation og Royal Lifesaving Australia

Justin Scarr er en fremtredende figur innen livredning og vanntrygghet, både i Australia og internasjonalt. Han er for tiden administrerende direktør (CEO) for Royal Life Saving Society – Australia (RLSSA) og har hatt denne rollen siden 2012. 

img_5283

Dr Ana Catharina Queroga

Verdens Helseorganisasjon og International Lifesaving Federation

Ana Catharina Queroga fra WHO er en ledende ekspert innen folkehelse med spesielt fokus på drukningsforebygging og vanntrygghet. Hun er tilknyttet Verdens helseorganisasjon (WHO), hvor hun jobber for å redusere drukningsulykker og fremme trygghet i vannmiljøer. 

CroppedImage

Helen Witt

Senior- og risikovurderingskonsulent hos TrygFonden Kystlivredning

Helen Witt har jobbet hos TrygFonden de siste 13 årene. Siden 2008 har hun arbeidet med sikkerhet ved vann, først i Blå Flag Danmark og fra 2011 hos TrygFonden.

ingrid-elnan

Ingrid Elnan

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Ingrid Elnan (NTNU, Institutt for lærerutdanning) har siden 2011 jobbet med kroppsøvingsfaget i lærerutdanning. Høsten 2023 startet hun på en doktorgrad med arbeidstittel Meaningful Physical Education in the Context of Outdoor Swimming in Lower Secondary School

andre

André Horgen

Universitetet i Sørøst-Norge

André Horgen arbeider som Dosent (Ph.d.) i friluftslivsfag ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø. Hans faglige fokus er friluftslivsveiledning, kulturhistoriske og sosiologiske perspektiver på friluftsliv, samt ulykker, risiko og sikkerhet innenfor friluftsliv og naturbasert reiseliv.

1sundan,-jon-web

Jon Sundan

NTNU

Jon Sundan er universitetslektor og stipendiat i kroppsøving ved Institutt for lærerutdanning ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Interessefeltet spenner seg fra forskning og undervisning innen friluftsliv, svømmeopplæring generelt, og barns svømmekompetanse spesielt. 

marta_skandsen

Marta Skandsen

Oslo kommune

Marta Skandsen (f. 1990) er pedagogisk leder i barnehage, barnebokforfatter og prosjektansvarlig for 'Prosjekt Vanntilvenning'. Prosjektet ' Vanntilvenning' er et prosjekt som utvikles på tvers av tre barnehager i bydel Alna (Oslo). Prosjektet har fokus på vannkompetanse blant barn, ansatte og foreldrene i barnehagekontekst. 

sjofartsdir

Anders Amundstad-Balle

Sjøfartsdirektoratet

Anders jobber som rådgiver i Sjøfartsdirektoratet og er prosjektleder for utvikling av Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet, som er virkemiddelet for å nå Stortingets nullvisjon for hardt skadde og omkomne til havs. Anders har en mastergrad i psykologi, og har spesialisert seg på menneskelige faktorer og ulykkesreduksjon innen sjøfarten.

4bjorn-harald-olstad

Bjørn Harald Olstad

Norges Idrettshøgskole

Bjørn Harald Olstad er førsteamanuensis ved Norges idrettshøgskole og er ansvarlig for svømme- og livredningsopplæringen i tillegg til å være faglig ansvarlig for NIH Svømmeskole. Han har en doktorgrad i svømming med tittelen «Muskelaktivering og kinematikk i moderne brystsvømming» og er tidligere landslagsutøver både i svømming og livredning. Bjørn Harals har publisert artikler innenfor svømmeopplæring, livredning og prestasjonsbestemmende faktorer i svømming og er medforfatter på boken «Utendørs svømme- og livredningsopplæring». Han har over 20-års erfaring som svømmetrener og sportssjef, og underviser på instruktør- og trenerutdanningen i svømming. 

3ingeborg-ljodal

Ingeborg Ljødal

Norges Idrettshøgskole

Ingeborg Ljødal er stipendiat ved Institutt for fysisk prestasjonsevne ved Norges Idrettshøgskole. Hun er utdannet i psykologi og idrettspsykologi og jobber med din doktorgrad om utvikling av "svømmetalenter" og underviser i svømming og livredning ved NIH. Ljødal har også bakgrunn som utøver og trener i synkronsvømming med bred erfaring i nivå og alder fra Oslo, Trondheim og London.

10img_1411

Book utstillerplass

Som utstiller på Flytekonferansen får du er en unik mulighet til å styrke merkevaren din, vise frem produkter, og knytte kontakter. I tillegg får du mulighet til å dele innsikt og posisjonere deg som en ledende aktør i bransjen. Sikre deg en plass for å maksimere synligheten din.

Se utstillerpakker

Få nyhetsbrev fra Flyte

Takk for at du meldte deg på nyhetsbrev fra Flyte

Vi gleder oss til å dele nyheter, arrangementer og gode tilbud med deg!

 

Vennlig hilsen

Flyte - Sammen mot drukning

Vis skjema igjen

(error)

(error)

(error)

(error)

*Ved å registrere deg samtykker du til at vi sender deg informasjon og markedsføring på E-post og SMS dersom du har oppgitt ditt mobilnummer.

(error)
* Obligatorisk felt